La Sirène, Amsterdam

Restaurant La Sirène is een verborgen parel in Amsterdam. Laat je niet afleiden door het kantoorachtige gebouw van het Wyndham Apollo Hotel. Binnen is de inrichting sfeervol en warm. En aan de achterzijde blijkt hoe goed de locatie is. Je hebt een fantastisch uitzicht over het water; ook ’s avonds met alle lichtjes buiten.

la sireneVerzorgd en lekker
Wij hebben ons laten verrassen door de chef en we hebben top gegeten. Als amuse kregen we onder anderen een kleine bapao met gekarameliseerde ui. Die was goed! Alle gerechten zijn even mooi opgemaakt en lekker. Voor mij springt de Noordzeekrab met Thai flavours eruit. Ik ben dol op krab. Deze combinatie met de frisse limoen en citroengras is heerlijk. De favoriet van Mr Food zijn de Coquilles met hooibergham en flespompoen.

Riesling uit Australië
De bijpassende wijnen zijn verrukkelijk. De sommelier vertelt enthousiast over zijn bijzondere keuzes. Een pinot gris uit Argentinië bijvoorbeeld, en een Riesling uit Australië. Alleen al voor deze Riesling van Tim Adams kom ik nog eens terug. Ik wilde meteen weten waar ik deze wijn kan kopen. Blijkt dat de Riesling exclusief bij La Sirène wordt geschonken. Dat zijn extra punten voor de sommelier.

Aan het water
Je hebt hier een top avond voor een goede prijs. De bediening is vriendelijk en geruisloos. Ik kom hier graag terug als het terras aan het water open is. La Sirène is een absolute aanrader!

restaurant la Sirène | Apollolaan 2 (ingang Stadionweg) | Amsterdam Zuid | lasirene
ma t/m za 18.00 – 22.00u | zondag op aanvraag

la sirene3

 

ffs_lasirenekrab

ffs_lasirenemadeleines ffs_lasireneviewffs_lasirenecoquilles