Over FFS


FFS_LCB2
Bonjour! Ik ben Irene en ik woon met mijn gezin in Haarlem. Ik houd van proeven. Van koken, bakken en nog meer van eten. Van uit eten gaan. De tijden dat ik twee keer per week uit eten ging zijn voorbij. Maar ik ga nog regelmatig, en bewaar alles wat ik over leuke hotspots en lekker eten tegenkom. Mijn boekenkast telt ladingen kookboeken en food magazines.

Waarom de Franse keuken?
De Franse keuken is een constante factor in de culinaire wereld. Mijn achtergrond is doorspekt met de Franse keuken. Ik heb Franse taal- en letterkunde gestudeerd. Ik heb een bijbaan gehad in kookschool La Cuisine Française en een jaar in Frankrijk gewoond. Het ontstaan van die beroemde Franse keuken is het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. En in de zomer van 2014 heb ik een workshop gevolgd bij dé kookschool van Parijs, Le Cordon Bleu.

Voorliefde
In French Food Stories komen drie voorliefdes samen: eten, Frankrijk en schrijven. Ik werk als freelance (online) content specialist voor diverse media. Bekijk mijn cv op LinkedIn.

Ontdekking
Met dit blog hoop ik je blij te maken met recepten, hotspots en culinaire nieuwtjes die op mijn pad komen. Ik ben geen chef en ben niet alwetend als het op de Franse keuken aankomt. Dit blog is een reden om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Ik wil Franse klassiekers maken, zoals ze gemaakt horen te worden. En simpele, snelle of moderne varianten daarop. Want, zoals gezegd, heb ik een gezin en op sommige dagen wil ik vooral snel een maaltijd op tafel hebben staan.

Bon appétit!
Irene

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.