Over Irene

Bonjour! Leuk dat je een kijkje neemt op French Food Stories. Houd je van lekkere Franse recepten en leuke Franse restaurants? Of zoek je een foodfotograaf? In beide gevallen ben je aan het juiste adres!

Ik ben Irene en culinaire content maken is het liefste wat ik doe. Ik houd van proeven, van bakken en van fotograferen en schrijven. Op deze plek komt dat allemaal samen.

>> bekijk meer info over mijn foodfotografie en -content. 

Met mijn gezin woon ik in de buurt van Haarlem. De tijden dat ik twee keer per week uit eten ging zijn allang voorbij, maar mijn Insta-tijdlijn is volledig gevuld met mooie foodfoto’s en mijn boekenkast telt ladingen kookboeken en foodmagazines. Kortom, mijn liefde voor eten en foodfotografie is groot.

Waarom de Franse keuken?

De Franse keuken is een constante factor in de culinaire wereld. Die keuken bestaat echt niet meer alleen uit gerechten met veel vlees en zware sauzen. Zeker, een cassoulet en goed gevulde choucroute staan nog altijd op de menukaart, maar ook in Frankrijk wordt vaker vegan gegeten.

Frans gestudeerd, in Frankrijk gewoond

Mijn achtergrond is doorspekt met de Franse keuken. Ik heb Franse taal- en letterkunde gestudeerd in Amsterdam en woonde een jaar in Frankrijk. Ik heb een bijbaan gehad in kookschool La Cuisine Française. Het ontstaan van die beroemde Franse keuken is het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. En in de zomer van 2014 heb ik een workshop gevolgd bij dé kookschool van Parijs, Le Cordon Bleu.

foodfotografie en content

In French Food Stories komen vier voorliefdes samen: eten, Frankrijk, fotografie en schrijven. Ik werk al jaren als online content specialist voor diverse media (onder meer Libelle, Ouders van Nu, De Smaak van Italië) en sinds 2021 ook als zelfstandig foodfotograaf. Bekijk mijn cv op LinkedIn en meer informatie over mijn foodfotografie en food content.

Uit enthousiasme

Met dit blog hoop ik je blij te maken met lekkere recepten, mooie foodfoto’s en culinaire nieuwtjes die op mijn pad komen. Ik ben geen chef en ben zeker niet alwetend als het op de Franse keuken aankomt. Dit blog is een reden om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Ik wil Franse klassiekers maken zoals ze gemaakt horen te worden. En simpele, snelle of moderne varianten daarop. Want, zoals gezegd, heb ik een gezin en op de meeste dagen wil ik vooral snel een maaltijd op tafel hebben staan.

Bon appétit!
Irene