Zo maak je Franse champagne cocktails

Bij het aperitief ga ik meestal voor witte wijn of prosecco. Cocktails drink ik niet vaak, omdat ik na 1 of 2 al zingend rondloop. Als ik er één drink, dan vind ik een moijito of piña colada lekker. In het kader van de eerste Paris Cocktail Week, die vandaag van start gaat, heb ik 2 recepten voor een feestelijke Franse champagnecocktail. Een Mimosa of French 75 mix je zelf namelijk in een handomdraai.

ffs_mimosa_123rtf

Mimosa
De eenvoudige mix van champagne met sinaasappelsap was een populair drankje in het Parijs en Londen van de jaren ’20 in de vorige eeuw. Zo maak je een Mimosa:

Ingrediënten:
25 ml verse sinaasappelsap
gekoelde champagne (of droge mousserende wijn)

Giet het sinaasappelsap in een champagneglas en vul aan met champagne. Très facile.

 

French 75
De frisse cocktail met citrus en een bubbeltje heeft zijn naam te danken aan het Franse 75 mm kanon (Canon de Soixante Quinze), dat door de Fransen werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog. De cocktail zou dezelfde kick geven als het afschieten van het kanon.

Ingrediënten
25 ml gin
1/2 tl suikersiroop
10 ml vers citroensap
champagne of droge mousserende wijn
ijsblokjes
citroenzest voor de garnering

Bereiding
Mix de gin, siroop en sinaasappelsap met een paar ijsblokjes in een cocktailshaker. Schenk de mix in een glas en vul aan met champagne. Als garnering leg je een citroenzeste over de rand van het glas.

Santé!

 

 

foto’s: 123rtf