7 lessen in levensgenieten door Frans eten

Dat Fransen levensgenieters zijn is wel duidelijk. Savoir vivre en ‘leven als een God in Frankrijk’ zijn bekende gezegdes. Fransen houden van hun wijn en hun eten. Geef ze eens ongelijk met het rijke scala aan gerenommeerde Franse dranken, gerechten, lekkere brood en patisserie. Daarom 7 lessen in levensgenieten door Frans eten:

champagne

1. De Fransen gaven de wereld champagne
Natuurlijk bestaan er mousserende wijnen uit meerdere landen. Maar alleen Frankrijk kan champagne maken, omdat die merknaam gekoppeld is aan de regio ten oosten van Parijs.

 

2. Fransen ontbijten met chocolade croissants
Hier is uitleg overbodig.

ffs_dupainetdesidees

3. Lunch is een twee uur durende bezigheid
Niks ‘een thuis gesmeerd bammetje kaas achter het toetsenbord’. Naar buiten, naar huis of naar het restaurant voor een uitgebreide warme lunch. Oké, in de grote steden behoren lange lunchsessies tot het verleden. Maar in de regio komt het nog voor.

4. Wijn bij de meeste maaltijden
Het is niet ongebruikelijk dat Fransen een glas wijn drinken bij lunch én diner.

bourgogne_thinkstock

5. Boter is Belangrijk
Het geheim van de Franse keuken zit in het gebruik van rijkelijke hoeveelheden roomboter. Sauzen worden bereid met boter. In hun overheerlijke croissants zitten hele pakken boter.

roomboter

6. Fransen hebben zo’n 400 verschillende soorten kaas
In het land van de brie, comté en Roquefort eten ze dan ook de grootste hoeveelheid kaas ter wereld.

7. Ondanks de luxe en rijke (lees: volle) ingrediënten eten de Fransen met mate
Kijk maar naar het kaasplankje na de maaltijd. Geen hompen kaas, geen hele boterhammen erbij, maar drie kleine plakjes kaas. ça suffit.

comté

bron: huffingtonpost