Dit is mijn Parijs – een DIY City Journal

Eindelijk heb ik een goede plek voor mijn verzameling Parijse restaurantkaartjes. Ik plak ze in Dit is mijn Parijs: een superleuk reisdagboek, doeboek én stadsgids ineen.

Plattegronden van de stad en metrolijnen download je. Adressen van musea en openingstijden google je. Die staan ook niet in deze stadsgids. Dit is mijn Parijs is een Do It Yourself City Journal.

Adressen
In dit city journal staan lijstjes met eet- en shopadressen, musea, leuke weetjes (over het Franse apéro), must-sees, films en boeken over Parijs, recepten en illustraties. Natuurlijk ben ik extra geïnteresseerd in de adressen voor een goede steak tartare en voor klassieke en hippe koffie. Ik krijg zin om af te vinken waar ik ben geweest. (Café de Flore, les Deux Magots, Ten Belles check) En ik weet meteen waar ik de volgende keer moet zijn.

Kleuren, plakken, schrijven…
De gids speelt in op de kleurboeken-voor-volwassenen-trend. Er staan illustraties in van de Sacré-Coeur en een denkbeeldig Parijs winkelstraatje. (Ik ben begonnen met het kleuren van de taartjespagina, dat begrijp je. Zie hiernaast.) Ook is er volop ruimte voor je eigen aanvullingen. Er is plaats voor je leukste polaroids, persoonlijke verhalen en bijvoorbeeld die verzameling restaurantkaartjes. Met die aanvullingen wordt het city journal een waardevol bewaarboek.

Bij mijn volgende trip neem ik Dit is mijn Parijs zeker mee!
Bekijk het filmpje over hoe deze stadsgids werkt.

ffs_ditismijnparijs

 

 

 

 
ffs_dimp

 

 

 

 

 

 

 

ffs_dimp6

Dit is mijn Parijs en andere gidsen uit deze serie zijn te koop bij de (online) boekhandel voor € 14,95.