5 lekkere combinaties van Franse kaas & wijn

Verwen jezelf dit weekend. Kies een mooie wijn bij de kaas op je borrelplank. Deze 5 Franse kazen en wijnen zijn een echte match made in heaven.

1. Comté & vin jaune
Vin jaune (gele wijn, uit de Jura) is aromatisch en heeft tonen van gedroogd fruit. Die gaan perfect samen met een stukje stevige, volle Comté.

2. Camembert en cider 
De beste combinaties komen vaak uit dezelfde regio. Dat is ook het geval bij camembert en cider uit Normandië. Appelcider haalt namelijk de melkaroma’s uit de camembert naar boven.

3. Brie de meaux en champagne
Nog een regionale combi. Echte liefde is het tussen de bubbels en het zuurtje van de champagne en de romige smaak van de brie. Kies het liefst een champagne brut of Blanc de Blancs.

4. Crottin de Chavignol en Sancerre
Het kan geen toeval zijn. Chavignol is een dorpje in de buurt van de wijngaarden van Sancerre. Deze geitenkaas past mooi bij de fruitige frisse wijn.

5. Roquefort en Sauternes
Het zwaardere werk. Intense, romige schimmelkazen gaan goed met volle, fruitige witte wijnen. Het zoete in de wijn en het zoute in de kaas zorgen voor een kleine smaakexplosie in je mond. Natuurlijk gaat Roquefort ook perfect samen met een glaasje port.

 

ffs_comte

bron: lafdv.fr
beeld: 123rf.com