VizEat: eet bij een Parisien(ne) thuis

When in Paris, do as the Parisiens do. Ga eten bij een Parisien(ne) thuis als je in Parijs bent. Via het social dining-netwerk VizEat maak je de afspraak.

Iedereen kent wel het concept van AirBNB: overnachten bij een local in het buitenland. De Parijse start-up Vizeat wil de AirBNB worden voor maaltijden. Dan ga je in het buitenland bij iemand thuis eten.

Tips van locals
Het allerleukste aan dit concept is natuurlijk het contact met een local. Onder het genot van een Franse maaltijd en glas wijn kun je de gastheer/vrouw de hemd van het lijf vragen. Tips voor leuke restaurants, hippe wijken of bezienswaardigheden buiten de gebaande paden. Of grappige gewoonten en etiquette, bijvoorbeeld voor het geven van fooi.

Zo werkt VizEat
Ga je op VizEat op zoek naar een host, dan zie je bijvoorbeeld dat Sophie zaterdag om 19.00 uur gasten kan ontvangen voor een traditionele Franse maaltijd. Je ziet foto’s van haar huis en van maaltijden die zij zoal maakt.
Liever geen uitgebreid diner? Er zijn hosts die adverteren met: ‘hamburger, friet, een drankje en een toetje’. Of gastheren/vrouwen waar je aanschuift voor een lunch of een borrel. Voor ieder is er wat wils. Het gaat om de match qua tijd, locatie en type maaltijd. Je betaalt vooraf per credit card. Het bedrag wordt alleen afgeschreven als de host je verzoek heeft geaccepteerd.

Eten mét gastheer/vrouw
Elke gastheer/vrouw is vrij in het kiezen van het menu, de prijs, de datum, het tijdstip, de duur van het diner en het aantal gasten dat hij/zij wil ontvangen. Er is één voorwaarde: de gastheer/vrouw moet deelnemen aan de maaltijd. Alleen op die manier is er uitwisseling tussen locals en reizigers.

Je eigen table d’hôte
Inmiddels breidt het netwerk zich uit. Ook in Marseille, Florence, Marrakech en Amsterdam bijvoorbeeld zijn er tafels waar je kunt aanschuiven. Of begin in drie klikken je eigen table d’hôte… Kijk voor meer informatie op VizEat.

vizeat

Bron: la Tribune, VizEat, Cookening. Beeld: VizEat