3x dit zijn de beste adressen voor macarons in Amsterdam

De Franse macaron is niet meer weg te denken uit ons land. Bij allerlei bakkers, cafés en restaurants staan ze op de kaart. Het is nogal een tour de force om ze te maken. Daarom zet ik de beste adressen voor macarons in Amsterdam voor je op een rij.

1. Poptasi
Poptasi, de eerste macaronwinkel in Nederland, is all about dangerously delicious macarons. Het water loopt je in de mond als je hoort wat voor smaken ze hier hebben. ‘Mandarijn met szechuanpeper‘, ‘limoncello’ of ‘stroopwafel’. Je kunt ze online bestellen per 8, 12 of 25 stuks. Goddelijk is ook de door Poptasi bedachte maduche. Dat is chocolade in de vorm van een bonbon of truffel op een macaronkoekje.

Poptasi, Gerard Doustraat 103 | poptasi.com

2. Patisserie Tout
Deze patisserie zit bij mij om de hoek en is een begrip in Amsterdam. Ze hebben de lekkerste Franse taarten en gebakjes en heerlijke chocolade lekkernijen. Hun signature product is de macaron. Wat dacht je van de smaken ‘munt en olijfolie’, ‘peer, walnoot en vanille’ of ‘zwarte truffel’? Je kunt ze online bestellen in een mooie giftbox. Of geef je op voor een workshop macarons maken. Kijk op toutpatisserie.

Patisserie Tout, Maasstraat 105

3. Petit gateau
Nog zo’n échte Franse patisserie. Hier bereiden ze alle zoetigheden in de winkel, zichtbaar voor iedereen. Eclairs, madeleines, financiers en natuurlijk macarons. Je kunt er ontbijten, lunchen of iets lekkers meenemen voor thuis. De patissiers van Petit Gateau zijn geschoold in Parijs en geven workshops (o.a. macarons maken) voor volwassenen, kinderen en bedrijven.

Petit Gateau, Haarlemmerstraat 80 | petitgateau.nl

TIP
Macarons‬ kun je het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze ongeveer 5 dagen goed. Ze smaken het lekkerst als je ze minimaal een kwartier van tevoren uit de koeling haalt.

Ken jij nog een goed adres voor Franse macarons? Ik hoor het graag!


Beeld:
Tout Patisserie