Foodshoppen in Parijs

Met leuke-adressen-lijstjes maak je mij altijd blij. Deze zomer zijn er twee gidsen verschenen met fijne culi-adresjes in Parijs. Die wil ik graag nog met je delen!

FFS_HeerlijkParijsboek
Heerlijk Parijs
Heerlijk Parijs
is dé gids voor alle liefhebbers van foodshoppen, Parijs en de Franse keuken. Het boek won de Gourmand World Cookbook Award.

Trish Deseine
De van oorsprong Ierse kookboekenschrijver Trish Deseine woont al meer dan 25 jaar in Parijs. Ze deelt haar kennis over de Franse keuken en haar adressen voor foodies (in de stad en online). Van haar favoriete restaurants tot  adressen om de beste ingrediënten of keukengerei te kopen. Ze geeft recepten voor een brunch, de feestdagen of een cocktailparty-met-eten, en vat al haar culinaire kennis en expertise samen in ’tips voor fijnproevers’ – voor alles wat met eten en gastvrijheid à la Parisienne te maken heeft.

Echt een aanrader voor als je een tripje Parijs in de planning hebt of een leuk cadeau zoekt!
Koop ‘m voor € 19,95 bij de (online) boekhandel.

 

FFS_Parijsinstijl
Parijs in stijl
Deze gids bevat veel leuke tips voor bijzondere mode- en interieurwinkels in Parijs. De adressen zijn dan ook verzameld door styliste Elodie Rambaud.

Elodie Rambaud is geboren en getogen in Parijs en kent de lichtstad op haar duimpje. Naast winkels met mooie meubels, stoffen en accessoires deelt ze haar favoriete koffiebars, lekkere lunchadressen en trendy restaurants. De ondertitel is niet voor niets: eten, shoppen, genieten.

Lees een interview met Elodie Rambaud, waarin ze haar laatste koffiehotspot deelt, Café Marlette (9e arr.). Ik krijg meteen zin in die huisgemaakte cakes en sandwiches…

Deze gids kost € 19,99.