5 leuke Franse restaurants in De Pijp

Vorige week was de feestelijke opening van le Baravin, een echte Franse wijnbar in de Amsterdamse Pijp. In deze wijk barst het trouwens van de leuke Franse tentjes. Hier heb je altijd een topavond:

1. Le Baravin
Voor een goed glas Franse wijn ben je hier aan het juiste adres. Le baravin betekent namelijk ‘wijnbar’ in het Frans, en dat schrijf je als bar à vin. Er is keuze uit maar liefst 100 verschillende wijnen uit alle Franse regio’s. Van de Elzas tot de Provence en van de Jura tot Corsica. Bij een lekker glas horen natuurlijk Franse hapjes in de vorm van oesters, terrines, kaasplankjes of een ‘plat du jour’. Is het al wine o’clock?

Le baravin, Gerard Doustraat 82 hs, Amsterdam
check: facebook.com/lebaravinamsterdam

2. Café Caron
Als je op het terras zit van café Caron met de Fermob-stoelen en ronde tafeltjes, dan waan je je in Parijs. Het familierestaurant dat tv-chef Alain Caron met zijn vrouw en 2 zoons runt, biedt eerlijke Franse gerechten voor een prima prijs. Het menu wisselt dagelijks. Zo at ik er een tijdje terug heerlijke oesters en asperges.

Café Caron, Frans Halsstraat 28H, Amsterdam 
check: cafecaron.nl

3. Brut de Mer
Dit pijpenlaatje in de Pijp is een van mijn favorieten. Ik ga hier achterin op de hoge barkrukken zitten, begin met een selectie van de heerlijke Franse oesterbar (neem in elk geval de Gillardeau-oesters) en een glas bubbels, en kies daarna gerechtjes om samen te delen. Standaard ga ik voor de lobster roll in briochebrood. De gerookte Noordzeekrab is fantastisch, net als de gegrilde gamba’s en de scheermessen. Eigenlijk is de hele kaart een feest. Als je van vis houdt, tenminste.

Brut de Mer, Gerard Douplein 8, Amsterdam
Check: brutdemer.nl

4. Auberge Jean & Marie
Klassieke gerechten van de grote Franse chefs die zijn vertaald naar een moderne variant, dat is de kracht van de keukenbrigade bij Auberge Jean & Marie. Denk aan steak tartare, confit de canard, Poire Belle Helene (een dessert van Auguste Escoffier), heerlijke Franse kazen en wijnen. Quelle plaisir! Als je van de Franse keuken houdt dan mag je dit restaurant niet missen. De Auberge werd dit jaar niet voor niets uitgeroepen tot publieksfavoriet bij het Fijnste Franse restaurant van Nederland.

Auberge Jean & Marie, Albert Cuypstraat 58-60, Amsterdam
Check: aubergeamsterdam.nl

Zoek je een fijn restaurant in een ander stadsdeel van Amsterdam? Check een van deze 6 Franse restaurants

5. Arles

Een neo-bistro noemt chefkok Numa (geboren in Arles) zijn restaurant. Een kookstijl die in Parijs staat voor herkenbare gerechten die zijn voorzien van nieuwe smaken. Onder het genot van een glas Franse wijn en Franse jazzmuziek, proef je verse daggerechten van wat de markt te bieden heeft en klassiekers zoals onglet (longhaas).

Arles, Govert Flinckstraat 251, Amsterdam
Check: arles-amsterdam.nl