Nacional: Frans eten op het Amsterdamse Leidseplein

UPDATE: restaurant Nacional is gesloten.

Nacional is de nieuwste aanwinst van de Amsterdamse horecatijger Casper Reinders. Na Bo Cinq, Lion Noir en Rose’s Cantina heeft hij deze brasserie neergezet. Als je naar de Stadsschouwburg of De La Mar theater gaat, zoek je iets om de hoek. Dit is een goede optie.

De inrichting van Reinders’ restaurants is altijd raak. Warm, stoer en sfeervol. Het ademt ‘de sfeer van het Parijs in de fifties’, aldus de website. De uitstraling is inderdaad die van een klassieke brasserie: een lange pijpenla met kleine, ronde tafeltjes en zwarte caféstoelen.

Confit de canard
We hebben Duck Confit met salade en frietjes gegeten. Dat is een royale portie van 2 eendenbouten. De eend was goed op smaak. Het vlees viel van het bot af. Nacional is 3 weken open en er moet nog wat worden geschaafd aan de bediening en de keuken.

Afsluiter
Ik verbaasde me over de prijzen voor een glas wijn, 10 of 11 euro. Op de achterzijde van de menukaart staan goedkopere opties. Ruimte voor een toetje hadden we niet meer. Bij de koffie kregen we een verse madeleine in een schaaltje met een toefje gesmolten chocolade. Een heerlijke afsluiter!

ffs_nacional1
ffs_nacional3
Nacional, Kleine Gartmanplantsoen 11 A, Amsterdam
tel. 020-20 50 908, nacional.nl

Beeld: Nacional
augustus 2014