Hier eet je de lekkerste Franse kaasfondue in Parijs

Ben je in de wintermaanden in Parijs, dan heb je misschien zin in een warme, romige fondue gemaakt van Franse kazen. Van super-de-luxe tot eenvoudig goed, er is keuze genoeg als het op kaasfondue restaurants aankomt.

Chalet Fleurier

1. Park Hyatt Paris Vendome
Wil je uit de band springen, dan ga je naar het Zwiterse chalet in het super chique hotel Park Hyatt Paris Vendôme. Daar bestel je raclette van sterrenchef Jean-François Rouquette, a raison de € 175 p.p.. Voor dit luttele bedrag eet je raclette montagnarde met Saint Nicklaus-kaas, aardappeltjes en een charcuterie-selectie uit de Alpen. Voor 100 euro p.p. extra krijg je deze raclette met zwarte truffel.

Beter idee: chocolademelk met slagroom gaan drinken, om te kijken hoe het daar heurt. En daarna gierend wegrennen naar een van de betaalbare, en waarschijnlijk veel gezelligere, kaasfondue-restaurants.

Chalet Fleurier is open tot 1 maart 2015. Het terras (binnen), waar het chalet staat, is dagelijks geopend van 10h00 tot middernacht | 5 rue de la Paix (2e arr.) | HyattVendôme

Les fondus de la raclette

2. Les fondus de la raclette
Middenin Parijs waan je je in de Zwitserse bergen. In een warme ambiance eet je typsich winterse kost, zoals kaasfondue of raclette. Voor € 21,80 bestel je een drie-gangen menu met een salade, raclette en dessert (denk: crème brulée, mousse au chocolat).

Dagelijks 11h30-14h30 en 19h-23h
209 boulevard Raspail (14e arr.) en filialen in 11e en 19e arr. |  fondusraclette

LEES OOK: In dit land wordt de meeste kaas gegeten

FFS_kaasfondue3. Pain, vin, fromages in de Marais
Middenin de Marais zit dit sympathieke restaurant,waar ze vrijwel niets anders serveren dan brood, wijn en kaas. Naast traditionele raclettes en fondues, bieden ze fondues met een twist: Indiase kaasfondue met curry of een Normandische fondue met calvados, livarot en pont l’éveque. Er is een kaas-kaart met alle regio’s in Frankrijk. Kies een regio en dan krijg je een bord met zes lekkere kazen. (Zuid-Oost biedt bijvoorbeeld: Reblochon, Emmentaler, Tomme de Savoie, Morbier, Beaufort, Bleu de Bresse) Neem er nog een bordje charcuterie en een fles wijn bij. Dan kom je die gure avond wel door.

Dagelijks vanaf 19h00
3 rue Geoffroy-l’Angevin (4e arr.) | painvinfromages

4. Chalet Savoyard
Chalet Savoyard is een van de moderner ingerichte kaasfondue-restaurants. Met veel hout van binnen en van buiten. Op de kaart staan diverse soorten tartiflette (een gerecht van aardappelen met gesmolten reblochon, ui, met of zonder spekjes) en kaasfondues. De fondues zijn gemaakt op basis van vier kazen, Comté, Emmentaler, Beaufort en Abondance, met als toevoeging bijvoorbeeld spekblokjes, komijn of cognac en groene peper.

Dagelijks 12h00-14h30 en 19h-23h (vr-za tot middernacht)
58, rue de Charonne (11e arr.) | chaletsavoyard

FFS_chaletsavoyard

LEES OOK: zo maak je camembert uit de oven

Beeld: iStock