Le Creuset, Amsterdam

Alle kleuren van de regenboog
Vorige maand is er een heuse Le Creuset winkel geopend in Amsterdam. In de shop op de Heiligeweg vind je pannen, koppen, bordjes, spatels, bakvormen, en wat je maar aan keukengerei kunt bedenken, in alle kleuren van de regenboog. Een aanrader voor de (francofiele) culi’s onder ons.

Oranje

Le Creuset-braadpannen gaan een levenlang mee. Mijn oma heeft een grote, oranje braadpan, waarin ze al kookt sinds haar trouwdag. Zelf heb ik een rood exemplaar. Ik gebruik deze pan regelmatig voor een boeuf bourguinon of het braden van oer-Hollandse gehaktballen. Ik kocht ‘m in een aanbieding met alleen maar rode pannen. Anders was ik voor een oranje of coole matzwarte uitvoering gegaan. Ik kan me natuurlijk nog uitleven door een assortimentje mini-cocottes aan te schaffen…

Wist je dat…
er op de website van Le Creuset allerlei smakelijke recepten uit de Franse, Spaanse en Italiaanse keuken staan, die je kunt maken met hun beroemde keukengerei.

En dat er een Le Creuset kookboekenreeks is? In augustus is het vijfde deel uit deze reeks verschenen, Patisserie. Daarin staan zowel zoete en hartige klassiekers als verrassende, nieuwe recepten. Wat denk je van chocolade-caramelcakejes met zeezout of limoncello tiramisu met Napoleon snoepjes en aardbeien?

Patisserie
koop je voor € 9,90 bij de (online) boekhandel.

FFS_LeCreusetAdam3
FFS_LeCreusetAdam1

Le Creuset Amsterdam, Heiligeweg 22 | lecreuset.nl

Openingstijden:

Zondag en maandag van 12u tot 18u30
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u30
Donderdag van 10u tot 21u