Merci: de Parijse concept store waar je ook heerlijk kunt eten

In de zomer van 2015 was ik een lang weekend alleen in Parijs. Via Airbnb huurde ik een studio in het 5e arrondissement. En ik had een kleine to do list, euf ceursz.

1. kookles bij Le Cordon Bleu. Check.
2. croissant en escargot chocolat pistache halen bij Du pain et des idées. Check.
3. koffie drinken bij Ten Belles. Check.
4. struinen en eten bij Merci. Check.

Concept Store
Merci zit in de Haut Marais, tussen Bastille en République. In deze populaire concept store verkopen ze kleding, meubels, servies, boeken en allerlei andere wannahaves. En in deze ene winkel hebben ze maar liefst 3 verschillende cafés waar je ook een hapje kunt eten. Je kunt hier dan ook uren doorbrengen op een druilerige dag.

3 plekken om te eten
Drink koffie in het Used Book Café. Een fijne plek tussen kasten vol boeken met een bescheiden menukaart. Het is er niet groot (en zat dus vol toen ik er was). Eet in het Cinéma Café dat aan de Boulevard zit. Of in de Cantine, die aan de tuin op de binnenplaats grenst. In deze cantine serveren ze gezonde en lekkere salades, vruchtenshakes en huisgemaakte desserts.

La Salade
In de Cantine stel je je eigen bord samen van allerlei verse salades die op de toonbank staan. Ik heb zo goed mogelijk opgeschreven wat ik heb geproefd en ga deze salades binnenkort zelf maken. Een frisse citronnade erbij. Superlekker!
ffs_salademerciparis
ffs_merci1 ffs_merciparis

Merci | 111, Boulevard Beaumarchais | Paris (3e) | merci-merci
ma – za 10.00u – 19.00u