Frans restaurant De Plantage, Amsterdam

Als je hier aankomt, waan je je in Parijs. Het idyllische pleintje met ronde tafeltjes, Fermob stoelen en lichtjes in de bomen. Overdag heb je uitzicht op de lepelaars. Het restaurant zit namelijk in de prachtig gerenoveerde serre van de 19e eeuwse ‘Ledenlokalen’ bij Artis. Een tijdloze uitstraling met veel glas en hout.

ffs_plantage

Goede menukaart
Er staan zo veel lekkere dingen op de menukaart, dat ik moeilijk kan kiezen. De ravioli met wildzwijn, salie en parmezaan klinkt aanlokkelijk tot we de ‘plats plantage’ – hapjes voor twee personen – zien. Gezellig borrelen met verschillende hapjes, vegetarisch of vlees (o.a. een stukje terrine met pistachenootjes, gegrilde paprika met bloedworst, wat charcuterie en cornichons). De portionering is goed als je nog een hoofdgerecht verwacht, maar € 12,50 p.p. voor een uitgebreid plankje charcuterie vind ik aan de hoge kant. Volgende keer toch de ravioli.

Wijn en spijs
Mijn hoofdgerecht is een populaire keuze. De coquelet pimenton met pilav rijst, geroosterde prei, paprika, citroen en tzatziki. Een mals en lekker gekruid kippetje. Monsieur Food kiest de bavette met geroosterde sjalot. De bediening is vriendelijk en welwillend, maar kan ons niet adviseren over de wijn. We gaan voor de Starmont Chardonnay uit Napa Valley. Die blijkt super lekker. Een aanrader!

Hemels dessert
We worden nog verleid tot een ‘dadel pijnboompitten parfait met bloedsinaasappel en munt’ en een goede hemelse modder met amandelcrunch. Ja, we hebben prima avond op deze mooie locatie.

Artis
Na een volgend bezoek aan Artis kom ik hier terug, want overdag is de Plantage zeker ook een fijne plek met al dat licht.

IMG_3693[1] IMG_3684[1] IMG_3682[1]

café-restaurant De Plantage | Plantage Kerklaan 36 | Amsterdam – Centrum | plantage.nl
De keuken is dagelijks geopend.
Lunch 11.00u – 16.00u
Diner 17.30 – 22.00u