Aardbeien tartelettes: lekker zomerse Franse taartjes

De zon gaat schijnen als je deze aardbeientaartjes op tafel zet.

Ik heb nog een recept voor aardbeien tartelettes met banketbakkersroom. De tartelettes die ik hier maak, hebben een romige, witte vulling van mascarpone en slagroom.

De deegbodem heb je zo gemaakt. Wel moet-ie een uurtje in de koelkast rusten.

Dit heb je nodig voor 6 aardbeien tartelettes

Zo maak je deze Franse aardbeientaartjes

Maak eerst het deeg. Dit moet een uurtje in de koelkast liggen. Verwarm de oven voor op 180 graden. De tartelettebodems bak je ‘blind’ in zo’n 15 minuten gaar in de oven.

blind bakken

Wat is blind bakken?
Dan bak je het deeg eerst met een zogenaamde ‘blinde’ vulling, zoals rijst of keramische bakbonen. Op die manier wordt de bodem goed gaar en lekker knapperig. Zo werkt het: vet een bakvormpje in en bekleed die met het deeg. Prik er gaatjes in met een vork. Knip een stuk bakpapier uit dat net iets groter is dan de taartvorm, leg het bakpapier in de vorm en doe daar de rijstkorrels of bakbonen op. Als de bodem gaar is, verwijder je de bonen en het bakpapier.

Laat de tartelettebodems afkoelen.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Klop in een kom de mascarpone met de slagroom met een garde tot een stevig roommengsel. Roer dan de poedersuiker erdoor.

Doe dit romige mengsel in een spuitzak en vul de tartelettes ermee. Je kunt dit ook met een lepel doen. Verdeel de aardbeien over de taartjes. Bestrooi ze eventueel nog met wat poedersuiker.

Vul je de taartjes liever met banketbakkersroom?
Bekijk dan FRANSE AARDBEIEN TARTELETTES MET CRÈME PÂTISSIÈRE.