Het favoriete Franse recept van… My Little Patisserie

Ik ben fan van My Little Patisserie in de Amsterdamse Pijp. Als ik in het weekend naar de Albert Cuypmarkt ga voor vis, verse kruiden en bloemen, dan stap ik graag binnen bij Parisienne Audrey voor iets lekkers. Met French Food Stories deelt Audrey haar geheime culinaire genoegen, haar favoriete adres in Parijs én haar favoriete Franse recept. Audrey is namelijk gek op chouquettes, Franse soesjes. 

AudreyKriefAls je aan Franse patisserie denkt, dan denk je aan…
Audrey: ‘Chocolade éclairs. Dat is het favoriete gebakje van de Fransen en ik hoop op een dag ook van de Nederlanders.’

Wat zijn je vaste culinaire adressen in Parijs?
‘In Parijs struin ik graag door Le Bon Marché en La Grande Epicerie. Dat is het mooiste en meest luxe warenhuis ter wereld, geloof ik. Niet persé om er iets te kopen, want het is er nogal prijzig. Ik ontdek er allerlei producten en droom ervan om die ooit aan te schaffen.’

Wat is je geheime culinaire genoegen?
‘Ik gebruik graag etherische oliën als ik bak of kook. Dat zijn natuurlijke planten- of kruidenextracten. Bijvoorbeeld citroenolie in een citroencake of rozemarijnolie op een boterham met geitenkaas, honing en noten.’

Is er een familierecept waar je dol op bent?
‘Ik ben gek op de huisgemaakte mayonaise van mijn vader. Die eet ik graag met een stuk brood.’

Zo maak je Franse chouquettes (soesjes) van My Little Patisserie
Ingrediënten
125 gr water
125 gr melk
100 gr boter in kleine stukjes
mespunt zout
metpunt suiker
175 gr bloem
4 a 5 eieren

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.

Deeg
Meng in een steelpan water, melk, zout, suiker en boter.

Breng het geheel al roerend aan de kook. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe. Dan moet je nogal hard roeren.

Doe het geheel in een kom. Roer het deeg zodat het wat afkoelt, voordat je de eieren erbij doet (anders krijg je scrambled eggs).

Als het deeg is afgekoeld, voeg je de eieren toe en meng het goed door elkaar.

Soesjes maken
Leg bakpapier op een bakplaat. Doe het deeg in een spuitzak en maak kleine rondjes op het bakpapier. Strooi wat parelkandij over de deegbolletjes.

Bak de soesjes 17 minuten in de oven.

chouqettes2
Variatietip: als je geen parelkandij hebt, doe dan wat chocolate chips op de deegbolletjes. Strooi er nog wat poedersuiker over als de soesjes uit de oven komen.