Porridge aux pommes et raisins

Hip
Ontbijten met havermout is hip. Op allerlei foodblogs zie ik het ene havermout-recept na het andere verschijnen. Nieuwsgierig naar deze hype probeer ik het zelf. Ik zou het namelijk best fijn vinden om een tussendoortje te kunnen skippen tussen ontbijt en lunch.

Wat blijkt? Zo’n havermout-ontbijt smaakt en vult goed. Ik vind yoghurt met muesli nog altijd lekkerder. Wel is het een prima alternatief. Ik ga het een tijdje proberen… Eens kijken of ik minder trek heb in tussendoortjes.

Le porridge
Ook in Frankrijk zijn flocons d’avoine een hit. In de hoek van ‘gezond ontbijten’ en ‘afvallen’ duikt le porridge op.

Met of zonder kooktijd
Zelf heb ik rechttoe rechtaan havermout van De Halm gebruikt. Dat betekent 15 minuten koken en 10 minuten nawellen. Een dubbele portie maken en de volgende dag opwarmen met een scheutje melk werkt goed. Er bestaat ook een snellere variant, ‘overnight’ havermout. Die zet je ’s avonds met wat melk in de koelkast en warm je ’s ochtends op. Reuze handig voor doordeweekse dagen.

ffs_porridgepomme

Ingrediënten (2 porties)
90 gr havermout
1 el rozijnen
1 el walnoten
1/2 el honing
1 appel
kaneel
roomboter

Bereiding
Kook de havermout volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis, laat de schil zitten en snijd de appel in dunne partjes. Bak de appelpartjes in een klein beetje roomboter. Strooi er wat kaneel over.

Doe de havermout in een kom. Giet de honing eroverheen. Verdeel de walnoten, rozijnen en stukjes appel over de havermout. Een goed vullend en lekker warm begin van de dag.