De ‘beste patissier ter wereld’ opent zijn eerste eigen zaak in Parijs

Rue de Castiglione nummer 6 is sinds deze week een wel heel goede patisserie rijker. Het gaat namelijk om La Pâtisserie du Meurice van Cédric Grolet.

Cédric is in Frankrijk een Heel Bekende patissier. De nieuwe Pierre Hermé, zeg maar.

Boutique/laboratorium
Eind vorig jaar werd Cédric Grolet door de prestigieuze organisatie Les Grandes Tables du Monde benoemd tot “beste chef patissier in een restaurant ter wereld”. Nu kun je dus zijn taartjes (lees: kunstwerkjes) gewoon zelf kopen in zijn boutique annex laboratorium. De zaak is vernoemd naar het superdeluxe vijfsterren hotel Meurice waar de beroemde patissier sinds 2013 werkt.

Hele dag door
De hele dag door staan 6 patissiers in de keuken allerlei lekkers te maken, van madeleines en kouglofs tot cookies. Ook Cédrics beroemde zoetigheden ‘noisette’ en ‘pomme rouge’ te koop in de winkel. “De kaart leeft mee met mijn inspiratie en met de seizoenen,” aldus de chef patissier.

Chique gebakjes
De patisserie zit op een chique locatie en dat zie je aan de prijzen. Je betaalt 8 euro voor een chocoladetaartje en 17 euro voor de bekende ‘rode appel’. Daarmee lijkt Grolet te mikken op een clientèle die veel te besteden heeft. Zelf relativeert hij deze aanname. Hij wil vooral mensen bereiken “die zichzelf een groot plezier willen doen”. “Wij bieden een patisserie die je nergens ter wereld vindt; het zijn echt unieke producten”.

Als je weer eens in Parijs bent, vind je ‘m hier:
La Pâtisserie du Meurice
6, rue de Castiglione (1e arrondissement)
Open: dinsdag t/m zondag vanaf 12 uur tot de laatste taart is verkocht.

Patissiers Nederland
Ook in Nederland kunnen we natuurlijk van heerlijke Franse gebakjes genieten. Dit zijn de beste patissiers in Nederland.

Beeld: Instagram Cédric Grolet