Franse patisserie: dit zijn de beste adressen in Nederland

Millefeuilles met frambozen, macarons met zwarte truffel, een Charlotte taart of tarte au citron… Gelukkig hoef je niet naar Frankrijk om lekker Frans gebak te kunnen proeven.

In Amsterdam, Den Haag – en vast nog meer plaatsen – zitten waanzinnig goede Franse patissiers, waar ik graag een lekker taartje scoor. Dit zijn 4 top-adressen:

Tip: woon je niet in de buurt? Bij sommige patissiers bestel je Franse taartjes online!

1. My Little Patisserie, Amsterdam
In de zaak van Parisienne Audrey staan de lekkerste romige choux, éclairs en mille-feuilles op je te wachten. Je kunt ze meenemen of ter plekke opeten onder het genot van un petit café. Audrey verkoopt ook jam van La chambre aux confitures en thee van Les 2 marmottes.
Meer informatie: MyLittlePatisserie

#mylittlepatisserie #audrey #patisserie #amsterdam

Een bericht gedeeld door French Food Stories (@frenchfoodstories) op

2. Le Petit Gateau, Amsterdam
Nog zo’n échte Franse patisserie. Hier bereiden ze alle zoetigheden in de winkel, zichtbaar voor iedereen. Eclairs, madeleines en natuurlijk minimini’s – de signatuurtaartjes met de meest lekkere vullingen (peer-chocolade-hazelnootcrumble, anyone?). Je kunt er ontbijten, lunchen of iets lekkers meenemen voor thuis. De patissiers van Petit Gateau zijn geschoold in Parijs en geven workshops (o.a. macarons maken) voor volwassenen, kinderen en bedrijven.
Meer informatie: petitgateau

Mooie #Franse taartjes bij #petitgateau #amsterdam

Een bericht gedeeld door French Food Stories (@frenchfoodstories) op

3. Patisserie Tout, Amsterdam
Deze patisserie in de Rivierenbuurt is een begrip in Amsterdam. Ze hebben de lekkerste Franse taarten en gebakjes en heerlijke chocolade lekkernijen. Hun signature product is de macaron. Wat dacht je van een macaron met munt en olijfolie of met zwarte truffel? Je kunt ze online bestellen in een mooie giftbox. Of geef je op voor een workshop macarons maken. Hier lees je 5 vragen aan chef patissier Job van Berkel.
Kijk op toutpatisserie

Lekkere uitvinding, de ijsmacaron #toutpatisserie #macarons #fransekeuken #cuisinefrançaise #maasstraat #amsterdamlife #lefooding @lefooding

Een bericht gedeeld door French Food Stories (@frenchfoodstories) op

4. Philippe Galerne Patisserie, Den Haag
Franser kan het bijna niet: patissier Philippe is geschoold in Frankrijk en heeft bij beroemde patissiers (zoals LeNotre) in Parijs gewerkt. Naast de bekende taartjes vind je hier ook specialiteiten zoals gâteaux Basque, diverse frisse bavaroises, millefeuille en charlotte-taartjes. Echt een waanzinnig goede zaak.
Meer informatie: philippegalerne

Tea time! #teatime #philippegalerne #frenchpastry

Een bericht gedeeld door Hong Djien Ong (@djeenie) op

Zoek je een goed adres voor ambachtelijk Frans stokbrood of petits pains? Hier vind je de lekkerste Franse bakkers in Nederland.