7 dingen die je níet moet doen in Parijs

Als je in Parijs bent, is er zó veel te doen dat je keuzes moet maken. Waarom zou je je kostbare tijd besteden aan dingen die het eigenlijk niet waard zijn? Met deze tips ontwijk je de tourist traps en de foute restaurants.

1. Ga niet in de bekende brasseries eten

Natuurlijk hebben de bekende Parijse brasseries hun charme. Ga zeker eens een apéro drinken in La Coupole, Bofinger, Le Grand Colbert of Brasserie Lipp. Helaas is het zo dat deze brasseries gerund worden door ketens die vooral munt willen slaan uit de bekendheid van deze zaken en dat de prijs/kwaliteitsverhouding nogal verschilt per brasserie. Ga voor een brasserie-maaltijd eens naar La Palette in Saint-Germain-des-Prés of het net gerestaureerde Le Train Bleu in het Gare de Lyon.

2. Ga niet alleen shoppen in Grands Magasins

Deze gigantische warenhuizen hebben alles wat je maar kunt bedenken. Hele dagen kun je doorbrengen in Lafayette of Printemps. Een bijzonder en luxe warenhuis is Le Bon Marché. Ga daar zeker naartoe, al was het maar om je te vergapen in La Grande Epicerie, de fantastische delicatessenafdeling op de bovenste etage. Shop verder in de Marais, Saint-Germain-des-Prés en rondom Canal St Martin. Foodies gaan naar Rue des Martyrs en Montorgeuil Les Halles. Voor kookspullen naar E. Dehillerin of La Bovida.

3. Ga niet in de toeristische wijken eten

Over het algemeen zijn Quartier Latin, Place du Tertre in Montmartre, de straten rondom de Notre-Dame, de Eiffeltoren en andere plekken waar veel toeristen komen een no-go. Met zoveel goede restaurants in de Franse hoofdstad, ook op loopafstand van die toeristische attracties, zijn er betere plekken om je geld uit te geven. Ga voorbereid naar Parijs. Kijk eens op de hotspot pagina!

ffs_quartierlatin


4. Skip de kleine musea niet

Hele middagen heb ik doorgebracht in het Louvre. Als je er nog niet geweest bent, is een bezoek een must. Weet dat Parijs ook vol staat met kleinere pareltjes. Huizen van wijlen kunstenaars, zoals Gustave Moreau. Het musée Carnavalet met de kamer van Marcel Proust. Wandel door de mooie beeldentuin van musée Rodin.

5. Verspil geen tijd op de Champs-Elysées

In de Kalverstraat van Parijs vind je grote winkelketens als H&M en mensenmassa’s. De eerste keer dat je in Parijs bent, loop je over de Champs-Elysées, om er daarna nooit meer te komen. Loop over de Boulevard Saint-Germain, de Rue des Martyrs en langs het Canal Saint-Martin. Dan zie je een heel andere kant van de prachtige lichtstad.

6. Blijf niet binnen de stadsgrenzen

Binnen een uur reistijd van Parijs liggen geweldige bezienswaardigheden. Ga naar Versailles als je daar nog niet bent geweest. Met de RER ben je er zo. Bezoek de tuinen van Monet in Giverny of het kasteel van Fontainebleau.

7. Ben niet bang om te eten als een Parijzenaar

Van escargots (slakken) tot boudin noir (bloedworst) – de lijst van typisch Franse gerechten is lang. De een gruwelt ervan en bij de ander loopt het water in de mond. Toegegeven, de Franse keuken is niet bepaald gericht op vegetariërs. Toch zijn er gerechten te vinden met groente, zoals een vegetarische quiche, ratatouille of een romige fondue van Franse kazen.

Heb je aanvullingen op dit lijstje met don’ts? Laat het me weten!

ffs_escargots

bron: Huffington Post
beeld boven: La Grande Epicerie