6x de beste verborgen terrassen van Parijs

Ben je middenin de zomer in Parijs? Dan is het heerlijk om een terras op te zoeken, zeker als je lekker tussen het groen zit. Deze hotspots zijn de best bewaarde geheimen van de Franse hoofdstad.

1. Pavillon Puebla


Op de heuvels van park Buttes-Chaumont vind je een oase in het groen, Pavillon Puebla. Naast het huis uit de tijd van Napoleon III is een enorm schaduwrijk terras. Je vindt er genoeg loungeplekken met grote kussens om in te relaxen. Bovendien zetten ze soms zelfs een opblaasbaar zwembad neer! Hoe chill wil je het hebben?!

Bekijk voor meer info: Facebook Pavillon Puebla
19e arrondissement

2. Le Pavillon du Lac


Nog een verborgen pareltje in het park Buttes-Chaumont is deze chique bar-restaurant. Ze hebben maar liefst 3 lekkere terrassen, en welke je ook kiest, overal zit je middenin het groen en je eet er superlekker.

Meer info: lepavillondulac.fr
19e arrondissement

3. Cafe A


Achter de muren van dit 18e eeuwse klooster ligt een grote binnenplaats. Ze organiseren leuke pop-up events en zomerexposities. Reserveer rond 19.00 uur als je er ’s avonds wilt eten, want de tuin sluit om 22.00 uur.

Meer info: cafea.fr
Canal StMartin

4. Le Jardin du Petit Palais

Als je vaker in Parijs bent geweest, mijd je waarschijnlijk de Champs Elysées – net als de Kalverstraat in Amsterdam. Maar het Petit Palais is zo’n toffe plek. De tropische tuin erachter is een oase van rust. Als je een gratis ticket hebt voor de permanente collectie, loop dan naar het café en drink un petit café tussen de palmbomen.

Meer info: petitpalais.paris.fr
Champs Élysées

5. L’Entrepôt


Buiten de toeristische route vind je dit cultureel centrum met bioscoop dat locals graag opzoeken voor de fijne tuin. Een sappig cocktailmenu, goede wijnkaart en uitgebreide brunch op zondag (€ 26, wel reserveren) maken het plaatje compleet. Ideaal terras om een middagje te relaxen.

Meer info: lentrepot.fr
14e arrondissement

6. Café SuédoisHet Café Suédois is onderdeel van het Zweedse Culturele Instituut in l’Hôtel de Marle en herbergt ook een van de best verborgen terrassen in Parijs. Elke ochtend bakken ze vers brood en ze serveren ook andere lekkere dingen van het seizoen.

Meer info: paris.si.se
Marais

BEKIJK OOK: