Fête du Champagne: dit leuke festival keert 1 t/m 4 juli terug in Amsterdam

Het allereerste festival dat je deze zomer kunt bezoeken, is La Fête du Champagne! Het thema kan niet beter: l’été de l’amour, de zomer van de liefde. We hebben allemaal wel zin in champagne, muziek, mensen en l’amour.

Op donderdag 1 t/m zondag 4 juli wordt het Rembrandtpark in Amsterdam omgetoverd tot een Frans sprookje: speel een potje petanque, sabreer je champagne of geniet van live muziek.

Liefde voor elkaar en het leven
‘Dit jaar is het festival vooral een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven’, aldus Ivar Beukeboom, een van de organisatoren van Fête du Champagne. Het Franse champagnefestijn wordt gecompleteerd met eersteklas Franse gerechten, bereid door topchefs en Franse foodtrucks. Daarnaast kun je proeverijen volgen en bekende Franse spellen, zoals petanque, spelen.

Rembrandtpark in Amsterdam
Mede-organisator Sebastiaan van Erne: ‘De locatie van het festival, het Rembrandtpark in Amsterdam, heeft alles om er een romantisch sprookje te creëren en je vier dagen in het Franse joie de vivre onder te dompelen. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar, voor zowel Amsterdammers als mensen buiten Amsterdam.’

Fête du Champagne Amsterdam

Deze champagnes staan onder meer op het menu:

  • Bollinger Champagne – de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis
  • Ayala – champagnes die alleen van Grand Cru en Premier Cru druiven zijn gemaakt
  • Gremillet – een champagnehuis uit het zuiden van de streek Champagne Côte des Bar
  • Bonnet Ponson – verken de wereld van biologische- en natuurchampagnes.
  • Charles Clément – boetiekchampagne met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast champagne zijn er op het festival ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Kaartverkoop
Om de terugkomst van Fête du Champagne te vieren kost een ticket 10 euro (excl. service fee). Daarbij krijg je een coupe en een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume. Het coupeglas mag je houden. Bekijk feteduchampagne.nl voor meer informatie en het bestellen van tickets.

Bekijk ook