Bar Piquette is het nieuwste Franse pop-up terras in Amsterdam-Noord

Van nieuwe Franse zaakjes in de hoofdstad of elders word ik altijd blij. In het weekend van 29 mei opent de pop-up Bar Piquette in Amsterdam-Noord haar deuren. Ze hebben een heerlijk terras aan het water waar je, als het eeeindelijk mooi weer wordt, de hele zomer wilt vertoeven.

Verfrissend, laag in alcohol, met een lekker bubbeltje en volledig circulair gemaakt. Piquette is een lekker Frans zomerdrankje, maar ook hartstikke verboden. Het mag enkel gedronken worden door de boer en maker zelf. Piquette is namelijk een restproduct en wordt gemaakt van druivenschillen. Wijn mag alleen zo genoemd worden als het van het sap van de druiven wordt gemaakt.

Piquette d’Amsterdam
Toch wordt er deze zomer op het pop-up terras Piquette geschonken, Piquette d’Amsterdam welteverstaan. De makers van Chateau Amsterdam hebben er bronwater en een snufje suiker aan de most (druivenresidu) aan toegevoegd, waardoor het drankje opnieuw fermenteert. Et voilà, zo is het zomerdrankje Piquette d’Amsterdam ontstaan.

Elk uur verse baguettes
Uiteraard kun je daar ook wat lekkers bij eten. Je bestelt allerlei hapjes die je zou meenemen voor een picknick. Denk aan mooie kazen, huisgemaakte dips en fruit. Extra leuk: elk uur worden er verse baguettes gebakken die je gratis bij de dips en boter krijgt.

Bar Piquette vind je achter De Kromhouthal aan het IJ, met een terras waar de zon tot laat op de avond schijnt. De bar is geopend van donderdag t/m zondag 12 – 20 uur. Reserveren kan op piquette.amsterdam.
Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam. Hele zomer geopend.

Bekijk ook:

Foto: Bar Piquette