5x de lekkerste Franse bakkers van Nederland

In Nederland ben ik altijd op zoek naar écht goede croissants. Zo’n heerlijk boterig exemplaar, knapperig van buiten en vele laagjes van binnen. Bij deze Franse bakkers – die zelf uit Frankrijk komen of daar zijn opgeleid – koop je de lekkerste croissants, Franse broden en andere lekkernijen.

1. Le Fournil de Sébastien, Amsterdam

De Franse broden en lekkernijen van Sébastien en zijn Nederlandse vrouw Susan zijn inmiddels alweer 10 jaar een begrip in Amsterdam. Ik woonde bij ‘le Fournil’ in de buurt en sprong graag op de fiets om een écht Frans stokbrood (daar doet-ie 18 uur over!), knapperige ficelle of reuze chocolademacaron te halen. Inmiddels zijn er ook vestigingen in Amstelveen en Hilversum.
Meer informatie: Le Fournil de Sébastien

2. Gebr. Niemeijer, Amsterdam

In hartje Amsterdam zit de ambachtelijke Franse bakkerij van Issa (en eerder ook Menno) Niemeijer. Brood wordt op basis van eigen receptuur met veel liefde gemaakt. Van petit pains tot een desem Grande Boule. Blijf zeker ook voor een uitgebreid Frans ontbijt, een kop koffie met een tartelette of lunch er, zoals ik, met walnoten-vijgenbrood met Gruyère. Daar word je heel blij van!
Meer informatie: Gebr. Niemeijer

3. Mamie Gourmande, Leiden

Niet alleen het meel, maar ook de bakkers zelf komen uit Frankrijk. Renan en zijn mede-bakkers maken flûtes, pains de campagne en tartelettes met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten met het Franse keurmerk ‘Label Rouge’. Een aanrader als je in Leiden bent/woont.
Meer informatie: Mamie Gourmande

LEES OOK: Zelf Franse brioche maken? Zó doe je dat

4. Boulangerie Michel, Den Haag en omstreken

Ook bij Michel wordt het brood en gebak op de traditionele Franse manier gemaakt, zonder conserveermiddelen of andere toevoegingen. Je koopt er de lekkerste baguettes parisiennes, croissants en éclairs. In de zaken in Scheveningen en Delft serveren ze ook ontbijt en lunch. Bij een verse baguette campagnard (met boerenpaté en augurkjes) of een bordje salés (quiche, croque monsieur en andere hartige lekkernijen met salade) loopt het water je toch in de mond?
Meer informatie: Boulangerie Michel

5. Broodje van eigen deeg, Groningen

‘Alles is Frans, behalve de bakker’ in deze Groningse winkel. Ook Menno en Tineke werken met bloem van Label Rouge (door de Franse overheid beschermd keurmerk) en Sel Gris de Guerande (ongeraffineerd ruw zeezout) om de lekkerste Franse broden te maken. Net als de Fransen bakken ze de hele dag door, dus je vindt hier op elk moment van de dag vers brood met zo’n goede knapperige korst.
Meer informatie: broodjevaneigendeeg

Goedemorgen op deze regenachtige maandag. Fijne dag! #bved #maandag #regenachtigedag #fijnemaandag @broodjevaneigendeeg

Een bericht gedeeld door Broodjevaneigendeeg (@broodjevaneigendeeg) op

BEKIJK OOK:

Sommige van deze bakkers verkopen ook lekkere Franse taartjes. Zoek je een Franse patisserie? Dit zijn de beste adressen in Nederland.

Foto: 123RF