Ti Bisou crêpes boutique, de lekkerste crêpes van Haarlem

In het ‘lampenstraatje’ van Haarlem, de Korte Houtstraat waar allerlei vrolijke lampenkappen boven je bungelen, zit mijn favoriete nieuwe adres. Bij Ti Bisou crêpes boutique proef je namelijk de allerlekkerste Franse crêpes van Haarlem en omstreken.

In de Korte Houtstraat met al die bungelende lampenkapjes lijkt de tijd even stil te staan. Het smalle straatje in de Haarlemse Vijfhoek herbergt nu de al even sfeervolle conceptstore annex crêperie van de Bretonse Carole, Ti Bisou. Ti betekent huis of thuis in het Bretons. Een plek waar je je fijn voelt. Dat voel je je hier meteen. Zodra je binnenstapt, waan je je in Parijs tussen de bistrotafeltjes, goudomrande spiegels en knusse zitjes.

Crêpe proeven

Ik ging met mijn dochter een crêpe eten in het openingsweekend. Zij nam ‘bubbeltjeswater’ (Perrier) en een crêpe met homemade chocoladesaus. Ik ging voor een cappuccino en een crêpe met confiture van het seizoen, rabarber. In de open keuken worden de zoete crêpes en hartige galettes bereid. Het was oprecht zo’n lekkere crêpe. Gemaakt met goede boter, dat proef je echt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ti-bisou-collage_haarlem_frenchfoodstories-1024x472.png

Dat smaakt naar meer! Zo kom ik zeker terug voor de crêpe pommes tatin met gekarameliseerde appeltjes, karamelsaus van gezouten boter en crème fraîche. Voor een stukje Kouign Amann. Of voor de Bretonse sushi (tibishi) met makreel.

Conceptstore

Naast lekkere koffie, taart, galettes (hartige crêpes) en zoete crêpes, koop je hier ook de lekkerste, ambachtelijke producten uit Bretagne en Normandië. Stuk voor stuk persoonlijk geselecteerd en ingekocht door Carole. Van goede cider, jam, theedoeken en ingeblikte sardientjes tot Bretonse koekjes.

Dus: wil je even koffie drinken in Haarlem. Ga zeker een keer naar Carole. Je zit hier zo gezellig. En ik weet zeker dat het niet bij een café au lait blijft…

Korte Houtstraat 4 in Haarlem
Wo-Za 08:30-18:00u
Zo 09:30-17:00u
tibisou-crepes.nl

BEKIJK OOK: