Bij deze 5 adressen in de Marais wil je theedrinken (en taart eten)

Als ik tijdens een bezoek aan Parijs even klaar ben met wandelen en sightsee-en, duik ik een salon de thé in voor een pauze. Dit zijn de leuke theesalons in de gezellige wijk Le Marais.

In Frankrijk kennen ze het fenomeen van le goûter. Dat lijkt op het Engelse thee-uurtje. Rond vier uur ’s middags drink je een kop thee met iets zoets erbij. En waar kun je dat beter doen dan in een salon de thé, waar ze naast thee en koffie ook de lekkerste taartjes hebben.

Bij deze 5 adressen in de wijk Marais (3e en 4e arrondissement) zit je sowieso goed.

1. Bontemps
Bontemps is een van de mooiste theesalons in Parijs. Alleen al de etalage ziet er superaantrekkelijk uit met allerlei uitgestalde taartjes. Bovendien hebben ze een ‘geheime tuin’ waar je even heerlijk uitrust van het struinen door de stad. Proef hier de sablés (Bretonse koekjes).

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La pâtisserie @bontempsparis vient d’ouvrir son « jardin secret », un salon de thé planqué derrière la petite boutique #paris3 ? @platplatplat

Een bericht gedeeld door Le Figaroscope (@figaroscope) op


⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2. Binici

Lekker lichte en ruime zaak in Rue Chapon waar koffieliefhebbers hun hart kunnen ophalen. En de taartjes zijn echt plaatjes. Neem er meteen een paar mee voor thuis.

3. Café Suédois
Het Café Suédois is onderdeel van het Zweedse Culturele Instituut in l’Hôtel de Marle en herbergt ook een van Parijs’ best verborgen terrassen. Elke ochtend bakken ze vers brood, taarten met seizoensfruit en kaneelbroodjes.
paris.si.se

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

C’est toujours le bon moment pour un #kanelbulle ? #lefooding

Een bericht gedeeld door Le Café suédois (@cafesuedois) op

4. Maison Aleph
Oké, Aleph is een patisserie en geen salon de thé, maar verdient echt een vermelding. Dit is zo’n mooi zaakje waar Myriam haar Syrisch-Franse achtergrond in moderne taartjes verwerkt. facebook.com/maisonaleph

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merci @davidlebovitz for all your sweet words on Maison Aleph and thank you for electing us the best hot chocolate in town. Full report on David’s Blog and link in bio. Picture also by @davidlebovitz ???

Een bericht gedeeld door Maison Aleph (@maisonaleph) op

5. Le Loir dans la Théière
Nog zo’n fijn zaakje waar je neerploft op een oude leren bank voor een gigantische punt citroen-meringue taart, abrikozen-pistache-taart of een hartige quiche. Het lijkt er wel een studentenkamer vol posters en meubilair van de brocantemarkt. De naam komt uit Alice in Wonderland: daar zit een zevenslaper (‘relmuis’) in een theepot. 3 rue des Rosiers, leloirdanslatheiere.com

LEES OOK: