4x de leukste Parijse restaurants op een boot aan de Seine

De zomers in een stad kunnen behoorlijk heet zijn. Hoe lekker is het dan om wat verkoeling te zoeken aan het water. In Parijs liggen péniches (boten) voor anker in de Seine, waar je heerlijk eet of een cocktail drinkt op het terras. 

In Parijs eet je in de zomer niet aan het water, maar óp het water van de Seine. Deze vier restaurants zijn echte aanraders. Hier eet je lekker, zit je in een mooie zaak én bij sommige komt de DJ ook nog leuke plaatjes draaien. Die Parijse zomernachten worden lang…

1. Brasserie Polpo
Op de kade van de Seine vind je brasserie Polpo. Op dit adres zit je heerlijk koel tussen de planten te nippen van een Gin tonic en deel je een planche polpo (plankje met heerlijke hapjes, natuurlijk mét calamares). Kies daarna een zomerse salade, gegrilde kreeft of een ander mediterraans gerecht.

Polpo Brasserie, 47 Quai Charles Pasqua, 92300 Levallois-Perret

2. Les Maquereaux
Seafood aan de Seine. Bij Les Maquereaux (de makrelen) zit je met je voeten bijna in het water. Plateaus vol kakelverse oesters en fruits de mer vullen de tafels, net als lekkere Franse wijnen en cocktails.

SEAFOOD PARTY ?? #lesmaquereaux

Een bericht gedeeld door Les Maquereaux (@lesmaquereaux) op

Flowers are the new Oysters ⚓️#wedding #lesmaquereaux

Een bericht gedeeld door Les Maquereaux (@lesmaquereaux) op

Terrasse ombragée oe oe ??

Een bericht gedeeld door Les Maquereaux (@lesmaquereaux) opLes maquereaux, quai de l’hôtel de ville, 75004 Parijs

3. Aqua restaurant
Een vrolijke bedoening is het in Aqua met de verschillende kleuren lampionnen en stoelen die de boot aan de Seine vullen. Op deze plek koken ze Italiaans. Of je nu zin hebt in pizza, verse vis, tiramisu of een lekkere brunch, hier is het goed toeven.

Le brunch de l’aqua #brunch #suresnes #lovefood #instafood #italianfood

Een bericht gedeeld door food and love ?? (@salvatore.armonia) op

Aqua restaurant, tegenover  quai Marcel Dassault 5, 92150 Suresnes

4. Flow
Deze grote boot aan de Alexandre III-brug heeft een restaurant, een bar, club én rooftop terras. Hier worden de heerlijke zomerse avonden nog langer: eerst lekker eten en afsluiten met een drankje en een dansje.

Flow, Port des Invalides 4, 75007 Parijs

LEES OOK: