3 lekkere Franse recepten met pompoen

Pompoen is een van mijn favoriete herfstgroente. Je kunt er alle kanten mee op, want hij smaakt heerlijk in zowel hartige als zoete gerechten. Deze 3 recepten met de oranje vrucht zijn dan ook heel divers.

Er zijn veel verschillende pompoensoorten: de ene keer neem ik een ‘gewone’ ronde winterpompoen, de andere keer de iets zoetere flespompoen. Welke pompoen je ook kiest: je portie vitamine A, C, vezels en ijzer krijg je in elk geval binnen. Check!

1. Hartige pompoen taartjes met geitenkaas
De combinatie van pompoen en geitenkaas is een gouwe ouwe. Hij past niet alleen goed in salades, maar ook in een Franse quiche. Zo maak je hartige pompoentaartjes met geitenkaas.

2. Madeleines met pompoen en walnoten
Hoe veelzijdig pompoen is, blijkt wel uit dit recept. Het klinkt misschien gek ‘madeleines met pompoen’, maar juist ook in taarten en cakejes komt de zoete pompoen goed tot zijn recht. Met dit recept geef ik een twist aan de klassieke Franse madeleines. Een echte kids favorite! Bekijk hoe je deze madeleines met pompoen maakt.
madeleines met pompoen

3. Echt herfst: pompoensoep maken
Pompoensoep mag in dit rijtje niet ontbreken. Ik maak meteen een paar liter, vries het in en heb doordeweeks een gezonde maaltijd. Bekijk het recept voor pompoensoep met wortel.pompoensoep maken

LEES OOK: een klassieke Franse perentaart maak je zo